Fatalna Sunita se emotivno slomila u sudnici: Nisam imala namjeru nikoga da ubijem

1
Radiosarajevo.ba
Fatalna Sunita se emotivno slomila u sudnici: Nisam imala namjeru nikoga da ubijem
Foto: Arhiv / Sunita Hindić-Bošnjaković

Sunita Hindić danas je sprovedena u Vrhovni sud Federacije BiH, gdje je održana sjednica na kojoj se razmatrala žalba Tužilaštva HNK na presudu Kantonalnog suda u Mostaru kojom je fatalna Sunita zbog ubistva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića (55) nepravomoćno osuđena na tri i po godine zatvora.

"Nisam imala namjeru da ubijem Ninu Ivanovića. Bili smo u ljubavnoj vezi godinu dana on me je volio i ja sam njega voljela. U početku smo krili vezu jer je bio oženjen. Onda me je kasnije svima predstavljao kao djevojku. U martu sam ostala trudna s Ninom, ali sam imala spontani zbog čega smo bili nesretni. Bili smo zaljubljeni, ne bi mi palo na pamet da tako nešto uradim", rekla je Sunita u Vrhovnom sudu FBiH.

Njena advokatica Nada Dalipagić zatražila je da se prvostepena presuda potvrdi jer je riječ o nesretnom slučaju, odnosno prouzrokovanju smrti iz nehata, prenosi avaz.ba.

Tužilac Dragan Stupar je zatražio da se presuda Hindić ukine i predmet vrati prvostepenom sudu u Mostaru na ponovno suđenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije