Radončić doveo u pitanje koaliciju sa SDA: Ne vidim šta je problem!

N1
Radončić doveo u pitanje koaliciju sa SDA: Ne vidim šta je problem!
PrtScr / Fahrudin Radončić

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB BiH) Fahrudin Radončić gostujući u Danu uživo na N1 televiziji doveo je u pitanje koaliciju sa SDA na nivou Bosne i Hercegovine. Kazao je da su potpisali sa SDA ugovor o probosanskoj koalicji. 

"Tada smo to potpisali u jednom dramatičnom trenutku kada je gospodin Dodik zveckao oružjem i kada se nije bila pojavila neka vrsta frakcije, SDP-a u liku nekog novog političkog projekta kojeg vodi gospodin Bijedić. Hoćemo da kažemo da sada SDA, HDZ, DF imaju dovoljno glasova bez SBB-a. Mi ćemo dobro razmisliti da li ćemo prihvatiti ponudu SDA da ja budem ja državni ministar sigurnosti ili neko iz SBB-a", rekao je Radončić.

Na pitanje novinara televezije N1 da li je doveo u pitanje koaliranje na državnom nivou, lider SBB-a je kazao da jeste i da ne vidi šta je problem tu.

"Ja želim da raščistim odnose sa SDA. Ne želim matematičku koaliciju. Ja treba da budem ministar sigurnosti, ali se prethodno mora postići dogovor o tome šta SDA misli o migrantima. Razumijem SDA, oni žele matematičku koaliciju. Ja od početka govorim da SBB nije veliki interesant za vlast", kazao je Radončić i dodao:

"Ovo što sam vama rekao, ja sam prekjučer rekao gospodinu Izetbegoviću. HDZ neće sa DF-om, ako je SBB u Federalnoj vladi to je amortizer između HDZ-a i DF-a. DF teško može ući u koaliciju sa dvije nacionalne stranke ako nema amortizera kao SBB i svi od toga imaju političke koristi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije