Fadil Novalić: Muhamed Gurbeta od danas više nije moj savjetnik

Radiosarajevo.ba
Fadil Novalić: Muhamed Gurbeta od danas više nije moj savjetnik
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je funkcije svojeg savjetnika razriješio Muhameda Gurbetu, saopšteno je iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

"Nikada nisam bio upoznat s tim da je on osuđen, a jednostavno nisam ni posumnjao, jer je on čak dostavio i uvjerenje Suda sa pečatom i potpisom kojom se naglašava da nije osuđivan. Uradio sam ovo nakon današnjih saznanja iz predostrožnosti, jer Vlada Federacije Bosne i Hercegovine nema nadležnosti da provjerava zvanične dokumente iz pravosudnih institucija. Gurbeta od danas više nije moj savjetnik", rekao je Novalić.

Kako je saopšteno iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, u zvaničnoj dokumentaciji koju je Gurbeta dostavio nalazilo i Uvjerenje izdato od općinskog suda u Sarajevu u kojem je navedeno da pred sudovima na području Bosne i Hercegovine protiv njega nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno nije potvrđena optužnica kao i da nije izrečena osuđujuća presuda za krivično djelo sa propisanom kaznom zatvora do pet godina ili novčanom kaznom kao glavnom kaznom.

Uvjerenje Općisnkog suda u BiH - undefined

Foto: Vlada FBiH: Uvjerenje Općisnkog suda u BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije