Facebook: Damir Nikšić otkrio ko je "SDA-ov čovjek" u Glavnom odboru SDP-a!

Radiosarajevo.ba
Facebook: Damir Nikšić otkrio ko je "SDA-ov čovjek" u Glavnom odboru SDP-a!
Damir Nikšić, zastupnik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, bio je u centru pažnje današnjeg zasjedanja Glavnog odbora SDP-a.

Podsjetimo, Nikšić – koji je bio žestoki protivnik ulaska u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om – na Facebooku je opisao šta se dešavalo na sjednici Glavnog odbora SDP-a. 

SDP: Damir Nikšić opisao šta se dešavalo na sjednici Glavnog odbora

U međuvremenu je Damir Nikšić pobrisao snimak na kojem je oštrim riječima opisao svoj sukob s delegatima Glavnog odbora koji su bili za ulazak u koaliciju sa SDA.

Nikšić je snimio novi klip i objavio ga na Facebooku, i tom prilikom oštro napao bivšeg predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju:

"SDA ima svog čovjeka u Glavnom odboru SDP-a, to je Zlatko Lagumdžija koji je savjetnik Bakirov. Da, Zlatko Lagumdžija, koji ne znam šta traži ni šta radi u Glavnom odboru SDP-a. On je jutros pokušao prevrat u SDP-u, da zbaci mlađe kadrove SDP-a kojima sam prijatno iznenađen… Ispostavilo se da su Saša Magazinović, Damir Mašić, Irfan Čengić i ostali iz mlade raje dobri i da su jaki… Nisu dio konzervativne pro-sda-ovske linije koju je forsirao Lagumdžija kao njihov čovjek u SDP-u", rekao je Damir Nikšić.

Inače, na današnjoj sjednici, Glavni odbor SDP-a odbio je ući u vlast sa nacionalnim strankama na državnom i federalnom nivou. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije