Sarajlić o Povorci ponosa: SDA baštini tradicionalne vrijednosti, ALI...

O. K.
Sarajlić o Povorci ponosa: SDA baštini tradicionalne vrijednosti, ALI...

Danas je u Sarajevu održana press konferencija Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (KO SDA) Sarajevo, na kojoj je, između ostalog, bilo riječi i o Povorci ponosa.

Na pitanje prisutnih novinara da li KO SDA Sarajevo podržava stavove Samre Ćosović-Hajdarević koje je iznijela povodom najavljene povorke ponosa u Sarajevu, Asim Sarajlić je odgovorio kako SDA baštini tradicionalne vrijednosti.

„SDA je otvorena stranka i svako ima pravo na svoje mišljenje i različitosti. Mi primarno podržavamo tradicionalne porodične vrijednosti i gajimo te vrijednosti kao svaka konzervativna stranka, ali i poštujemo konvencije o ljudskim pravima koje su omogućile pravo na opredjeljenje i pravo na slobodu mišljenja“, kazao je Sarajlić.

On se osvrnuo i na nedavni napad na pripadnice LGBTIQ populacije koji se desio na Marijin-dvoru i za ovo je optužio aktuelnu vlast u Kantonu Sarajevo.

„Vidjeli smo da aktuelna vlast samo produbljuje sukobe i podiže tenzije na svakom nivou. Mi iz SDA smo protiv svakog oblika diskriminacije i protiv svakog pozivanja na nasilje i tolerancije na nasilje“, zaključio je Sarajlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije