Europski put nema alternativu: Čović primio novoimenovanog ambasadora UAE-a

Radiosarajevo.ba
Europski put nema alternativu: Čović primio novoimenovanog ambasadora UAE-a
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Abdulsalama Hareba Obaida Al Romaithija.

Tokom ceremonije predaje akreditivnih pisama novoimenovanog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata predsjedavajućem Predsjedništva BiH Čoviću izraženo je obostrano zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Odnosi su prijateljski i bez otvorenih pitanja, a naglašeno je da postoji mogućnost unapređenja saradnje u području ekonomije i investicija, turizma i obrazovanja.

Dragan Čović je upoznao ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata s trenutnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini, ističući opredijeljenost europskom putu koji nema alternativu.

Na kraju susreta predsjedavajući akademik Čović je izrazio podršku i zaželio uspjeh u radu novoimenovanom ambasadoru Ujedinjenih Arapskih Emirata Abdulsalamu Harebu Obaidu Al Romaithiju u izvršavanju njegove misije u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije