Etički komitet o prof. dr. Gavrankapetanoviću: Nastavlja se kažnjavanje

Radiosarajevo.ba
Etički komitet o prof. dr. Gavrankapetanoviću: Nastavlja se kažnjavanje
Foto: Radiosarajevo.ba / Arhiv / Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

Na sjednici Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo danas je raspravljano o prijavi protiv prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, v.d direktora Opće bolnice u Sarajevu.

On je, podsjećamo, prijavljen jer je pokušao skrenuti pažnju na sraman slučaj odbijanja liječenja maloljetne djevojčice Nadin Smajlović.

Kako saznajemo nastavljaju proces oduzimanja licence, od devet članova odbora, četevreo se nije pojavilo, a od prisutnih samo je jedno bilo protiv nastavka ovog suludog procesa.

Enra Suljić, predsjednica Komiteta vodila je cijeli proces. 

Ismet Gavrankapetanović potvrdio je za Patriju da je saznao da je odluka da se nastavi proces kažnjavanja radi njegove izjave da je za njega liječenje bolesnog djeteta svetinja.

„Kako sam to mislio prije šest mjeseci kada sam kazao moj stav,  ja to isto mislim i sad. Za princip i čast se živi. Većeg principa smisla života od zaštite bolesnog djeteta nemam. Neka slobodno kažnjavaju meni je potpuno svejedno. Naprotiv stojim ispred bolesnog djeteta štitit ću ga i stajat ću uz njega dok sam živ“, kazao je Gavrankapetanović za NAP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije