Akcija Bosna: Tužilaštvo KS-a uspjelo osigurati produženje pritvora

N. K.
Akcija Bosna: Tužilaštvo KS-a uspjelo osigurati produženje pritvora
Doskorašnji izvršni direktor Elektroprivrede BiH Esed Džananović ponovo je vraćen u pritvor.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a.

Općinski sud u Sarajevu, odlučujući u ponovnom postupku, produžio je pritvor Esedu Džananoviću, Ramizu Karavdiću, te Senadu i Nedžadu Traki za još tri mjeseca.

Nešto ranije, u pritvor je vraćen i osumnjičeni Safet Bibić, inače zaposlenik Kliničkog centra Sarajevo, kojem ova mjera ističe 16. marta 2017. godine.

Podsjećamo, u akciji "Bosna" su 26. augusta 2016. godine uhapšeni izvršni direktor Elektroprivrede BiH za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžat Trako, Ramiz Karavdi i Senad Trako.

Osumnjičeni su da su organizirali grupu, te koristeći svoj utjecaj zapošljavali lica u javna poduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

U okviru ove akcije, prema nalogu Tužilaštva KS-a, pripadnici Federalne uprave policije izvršili su pretres u zgradi Elektroprivrede BiH u Sarajevu, te na nekoliko lokacija na području Kantona Sarajevo, kao i Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije