Energa 2019: Sarajevo će biti energetski centar Bosne i Hercegovine

Fena
Energa 2019: Sarajevo će biti energetski centar Bosne i Hercegovine
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mirsad Đonlagić i Aida Džamalija Duran

Sajam Energa 2019, koji počinje sutra u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, okupit će više od stotinu izlagača iz 12 zemalja, najavljeno je na pres-konferenciji održanoj danas u Sarajevu.

Predsjednik Inicijativnog odbora sajma Mirsad Đonlagić istakao je da je energija oblast kojom se u Bosni i Hercegovini moramo pametno baviti.

"Mi moramo pratiti savremene tokove u svijetu i ispunjavati međunarodne obaveze koje je Bosna i Hercegovina preuzela jer energija je ono što definira budućnost Bosne i Hercegovine", rekao je Đonlagić.

Sajam  - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Sajam 'Energa' 2019

Dodao je da sajam Energa 2019 prilika da Sarajevo u narednim danima bude energetski centar Bosne i Hercegovine, regije, pa i šire, a posebno zbog konferencijskog programa koji prati aktuelne teme iz energetskog sektora.

Potpredsjednik Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Jašarspahić naveo je da je Komora podržala spomenuti sajam jer ga je prepoznala kao mjesto na kojem bosanskohercegovačke  kompanije iz energetskog sektora mogu predstaviti projekte, razmijeniti ideje i steći nove partnere.

Sajam  - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Sajam 'Energa' 2019

Predstavnica Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA Aida Džamalija Duran naglasila je da ta agencija, zajedno s Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine, u sklopu sajma ponovo organizuje međunarodna poslovne susrete koji su prošle godine polučili odlične rezultate.

Kao novina u odnosu na prethodna izdanja Energe, najavljeno je veće prisustvo studenata, mladih stručnjaka i startup kompanija, koji će kroz posebno osmišljen program predstaviti svoje poslovne ideje i projekte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije