Elvir Karajbić preuzeo predsjedavanje sjednicom, pa je ponovo prekinuo

E. H.
Elvir Karajbić preuzeo predsjedavanje sjednicom, pa je ponovo prekinuo
FOTO: Radiosarajevo.ba / Elvir Karajbić

Zastupnici Socijaldemokratske partije, Saveza za bolju budućnost, Naše stranke i Demokratske fronte nastavili su konstituirajuću sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Predsjedavanje sjednicom preuzeo je najstariji poslanik u ovom sazivu Mile Atlagić (SDP).

Atlagić je u skladu s prijedlogom klubova SDP, DF i Naše stranke predložio da se za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH imenuje Elvir Karajbić (SDP).

Ubrzo nakon toga pristupilo se glasanju, pa je većinom glasova prisutnih poslanika  Karajbić izabran je za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Nakon što su objavljeni rezultati glasanja, Karajbić je preuzeo predsjedavanje sjednicom na kojoj će u nastavku biti imenovana i dva potpredsjedavajuća.

Nakon toga, Karajbić je prekinuo konstituirajuću sjednicu budući da klubovi nisu dostavili svoje prijedloge za poziciju potpredsjedavajućih Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

"Bivši predsjedavajući odgodio je raspravu, nakon čega su poslanici SDA I HDZ napustili sjednicu. Bh. blok koji čine 52 poslanika nastavila su sjednicu i izabrali novog predsjedavajućeg Doma. Na sljedećoj sjednici očekujemo da budu izabrana i dva potpredsjedavajuća. Ne vidim razlog zbog kojeg bi SDA i HDZ pokrenuli preispitivanje ove odluke pred Ustavnim sudom FBiH", poručio je Karajbić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije