BL / Tuga do neba: Niko ne zna kako će majka Suzana ovo preživjeti

12. 03. 2019. u 09:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića obavljena je danas na groblju u Banjoj Luci nakon što su zahtjev za to podnijeli roditelji ovog 21-godišnjeg mladića Davor Dragičević i Suzana Radanović kako bi ga ponovo sahranili, ali u austrijskom gradiću Wiener Neustad, 15. marta.

Na Novom groblju u Banjoj Luci jutros su okupili članovi grupe "Pravda za Davida" u znak podrške Suzani Radanović, majci ubijenog mladića koja je došla iz Austrije povodom ekshumacije.

Ozren Perduv iz grupe “Pravda za Davida” rekao je da je danas jako tužan dan.

"Danas je najtužniji dan od kada traje naša borba. Ovaj dan šalje poruku da ni mrtvi nemaju mira. David je blaćen poslije smrti kao i njegovi roditelji i svi koji su stali uz njih", rekao je Perduv.

Članovi grupe zapalili su svijeće na grobu mladića. 

sanduk_David_Dragicevic_RASSrbija.jpg - undefinedFoto: RAS Srbija

Podsjećamo, David Dragičević je nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas. Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije, 26. marta 2018. godine.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u „zločinačkoj državi“.

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banju Luku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira.

Manja grupa građana svako veče pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banje Luke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti da traže u Evropi.

KOMENTARI (2)