Ejubović: Ajla Ibrica mi je malo prije nesreće povukla volan u stranu

Radiosarajevo.ba
Ejubović: Ajla Ibrica mi je malo prije nesreće povukla volan u stranu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sa suđenja Almiru Ejuboviću

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Almiru Ejuboviću kojeg se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa. Podsjećamo u nesreći koja se desila krajem juna na autoputu A1 u Butilama poginule su tri djevojke.

Na današnjem ročištu svjedočio je upravo Ejubović koji je porodicama stradalih djevojaka izrazio saučešće, te izjavio je Ajla Ibrica malo prije nesreće povukla volan ustranu. Ovo se desilo 60 metara prije skretanja za Butile,  a on je pokušao zakočiti i udario je u znak. Istaknuo je da se ne sjeća ničega više. 

Nakon ove izjave, otac Ajle Ibrice je napustio sudnicu.

Podsjećamo, prema navodima iz optužnice, Almira Ejubovića se tereti da je, upravljajući svojim neregistrovanim putničkim motornim vozilom BMW X5 bez važeće vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi i imovinu većeg opsega, na što je pristao, ugrozio javni promet dovodeći u opasnost život ljudi, krećući se brzinom od blizu 166 km/h na mjestu gdje je saobraćajnim znakom propisana brzina 120 km/h, usljed čega je prouzrokovao smrt više osoba, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede opasne po život. Nesreća se dogodila 29. juna ove godine.

U nesreći su poginule 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije