Edin Delić za Radiosarajevo.ba: Kantonalni odbor SDP-a TK želi ulazak u vlast

J. M.
Edin Delić za Radiosarajevo.ba: Kantonalni odbor SDP-a TK želi ulazak u vlast
Foto: SDPBiH / Edin Delić
Predsjedništvo Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzlanskog kantona održalo je večeras sjednici u proširenom sastavu.

Usvojen je zaključak da se uđe u vlast na na svim nivoima u Bosni i Hercegovini nakon što su čelnici stranke prije nekoliko dana u Sarajevu, zajedno sa ostalim članovima Bh. bloka, odlučili da prepuste upravljanje zemljom nacionalnim strankama.

"Bio je samo jedan glas protiv odluke o ulasku u vlast. S ovakvim stavom tuzlanski SDP dolazi u subotu na sjednicu Glavnog odbora SDP-a BiH u Sarajevo i prenijet će zaključke kolegama iz cijele BiH. Vidjet ćemo hoće li biti prihvaćeni naši stavovi, ali je neupitno jedinstvo SDP-a", za portal Radiosarajevo.ba rekao je dr. Edin Delić, predsjednik Osnovne organizacije SDP-a u Lukavcu, načelnik ove općine i član Kantonalnog odbora SDP-a TK.

Delić kaže da je Kantonalna organizacija SDP-a u Tuzlanskom kantonu u specifičnoj situaciji.

"Nosimo više od trećine svih glasova SDP-a u državi, a zbog komplicirane situacije možemo ostati izvan vlasti u našem kantonu jer je za vlast neophodna koalicija sa SDA ili PDA", objašnjava Delić.

Podsjetimo, Enver Bijedić, predsjednik SDP-a TK, i prije sjednice Predsjedništva Kantonalnog odbora SDP-a TK usprotivio se odluci Bh. bloka o neulasku u vlast.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije