Edhem Godinjak oslobođen svih optužbi za ratni zločin

3
Radiosarajevo.ba
Edhem Godinjak oslobođen svih optužbi za ratni zločin
Sud BiH / Godinjak i ostali

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je: Edhem Godinjak, Medaris Šarić i Mirko Bunoza oslobođeni su prvostepenom presudom Suda BiH po svim tačkama optužnice.

Ročište u Sudu BiH još traje i u toku je obrazloženje presude.

Godinjak nije prisustvovao izricanju, jer se nalazi u bolnici.

Optužnica je Edhema Godinjaka, Medarisa Šarića i Mirka Bunozu teretila da su počinili krivična djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, saopćeno je iz Suda BiH.

Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine je 16. juna potvrdio optužnicu u kojoj se navodi da su Godinjak, Šarić i Bunoza optuženi za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem ubijanja i zatvaranja Srba u selima na području Trnova. Prema optužnici, Godinjak je bio načelnik Stanice javne bezbjednosti (SJB) u Trnovu, Šarić komandant Štaba Teritorijalne odbrane (TO), a Bunoza komandant jedinica HOS-a.

Na ročištu za izjašnjenje o krivnji održanom 24. jula 2014. godine pred Odjelom I za ratne zločine Suda BiH, optuženi: Edhem Godinjak, Medaris Šarić i Mirko Bunoza su se izjasnili da nisu krivi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije