Džonlagić: Sutra sastanak stranaka ljevice, ovo nije kraj saradnji SDP-a i DF-a

A. D.
Džonlagić: Sutra sastanak stranaka ljevice, ovo nije kraj saradnji SDP-a i DF-a
Potpredsjednik Demokratske fronte Dženan Đonlagić potvrdio je za Radiosarajevo.ba da će sutra u prostorijama DF-a u Sarajevu biti održan sastanak stranaka ljevice, tačnije DF-a, SDP-a, Naše stranke i GS-a.

 Upitan šta se može očekivati na tom sastanku budući da je SDP-a odlučno odbio DF-ov prijedlog u vezi sa gašenjem ovih stranka te formiranja jedne stranke, Džonlagić je rekao da DF želi saradnju.

''Vjerujem da ćemo u konačnici doći do zajedničkog stava. Ne mislimo da je to bilo kakav kraj. Naprotiv, ne smijemo dopustiti da zatvorimo vrata tom konceptu. Vjerujemo da ćemo u konačnici  doći do jedinstvenog modela odnosno zajedničkog nastupa i pobjede na oktobarskim izborima", rekao je Đonlagić

Podsjećamo, na jučerašnjoj press konferenciji predsjednik SDP-a Nermin Nikšić pozvao je lidera DF-a Željka Komšića da povuče jednostranu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. 

"Ne pada mi na pamet biti predsjednik SDP-a koji će nakon 108 godina potpisati akt o gašenju stranke. Ova odluka je jednoglasna, a i da bi se došlo do realizacije takvog nečeg to je kompleksno", istaknuo je vrlo oštro Nikšić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije