Džaferović sa predsjednikom Italije Mattarellom: Podrška evropskoj perspektivi BiH

Radiosarajevo.ba
Džaferović sa predsjednikom Italije Mattarellom: Podrška evropskoj perspektivi BiH
FOTO: AA / Predsjednik Italije Sergio Mattarella primio Šefika Džaferovića

Predsjednik Republike Italije Sergio Mattarella primio je danas u Rimu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Italije i član Predsjedništva BiH razgovarali su o odnosima između dvije zemlje, za koje su konstatirali da su jako dobri, posebno na polju ekonomije i vanjskotrgovinske razmjene, uz perspektivu daljeg jačanja i unapređivanja.

Mattarella je pozdravio dogovor postignut u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, a dao je punu podršku i evropskoj perspektivi svih zemalja Zapadnog Balkana.

Džaferović se zahvalio Mattarelli na podršci koju Italija pruža Bosni i Hercegovini na EU i NATO putu, kao i sveukupnom napretku zemlje, te ga pozvao u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Nakon prijema kod Mattarelle, Džaferović je prisustvovao i svečanoj ceremoniji zatvaranja sastanka na visokom nivou "Sloboda od nasilja: mir, sigurnost i prevencija sukoba u Agendi za održivi razvoj UN-a", čiji je domaćin bio predsjednik Italije.

Sastanak visokog nivoa "Sloboda od nasilja: mir, sigurnost i prevencija sukoba u Agendi za održivi razvoj UN-a 2030" organizirali su Međunarodni centar Nizami Gandžavi i Italijansko društvo za međunarodne organizacije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije