Džaferović sa ambasadorom Palestine razgovarao o situaciji na Bliskom Istoku

Radiosarajevo.ba
Džaferović sa ambasadorom Palestine razgovarao o situaciji na Bliskom Istoku
Foto: Predsjedništvo BiH / Džaferović sa palestinskim ambasadorom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u posjetu ambasadora Palestine u BiH Rezeqa Namooru.

Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Države Palestine, te o stanju na Bliskom Istoku.

Ambasador Namoora informisao je člana Predsjedništva BiH Džaferovića o aktuelnoj situaciji u Palestini i stavovima predstavnika palestinske države o rješenjima višedecenijskog konflikta.

Ambasador Namoora zahvalio se na podršci koju Bosna i Hercegovina pruža palestinskom narodu, te izrazio očekivanja da će naša zemlja nastaviti da podržava članstvo Države Palestine u međunarodnim organizacijama i asocijacijama.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je naglasio da je službeni stav Bosne i Hercegovine rješenje koje podrazumijeva dvije države, Palestinu i Izrael, te da je taj stav u skladu sa rezolucijama Ujedinjenih nacija i stavovima Kontakt-grupe.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije