Džaferović i Komšić razgovarali s ambasadorom SAD-a o rezervnom sastavu MUP-a RS

Radiosarajevo.ba
Džaferović i Komšić razgovarali s ambasadorom SAD-a o rezervnom sastavu MUP-a RS
Foto: Predsjedništvo BiH / Susret članova Predsjedništva BiH s američkim ambasadorom

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džeferović i Željko Komšić su se danas u Sarajevu susreli s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Ericom Nelsonom. 

Kako je navedeno u saopštenju, razgovarano je o formiranju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i dostavi Godišnjeg nacionalnog programa u okviru MAP-a.

Članovi Predsjedništva informisali su ambasadora Nelsona da je proces dogovaranja političkih stranaka o formiranju Vijeća ministara doveden do kraja, te da je ostalo da se riješi pitanje dostavljanja ANP-a.

Istaknuto je da je to pitanje koje se tiče vladavine zakona i vanjskopolitičkog opredjeljenja naše zemlje, kao i nastavka reforme odbrane.

Tokom razgovora su razmijenjena mišljenja o općoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine istakli su da se formiranjem rezervnog sastava policije u entitetu Republike Srpske šalje loša poruka, koja će zahtijevati adekvatan odgovor, saopšteno je iz institucije kolektivnog vodstva države.

Sagovornici su se saglasili da bi odustajanje od povećanja broja policijskih snaga u Republici Srpskoj bio put da se zaustavi bespotrebno dizanje tenzija, te da bi bilo svrsishodnije svu političku energiju usmjeriti na provođenje važnih reformi, koje će omogućiti jačanje ekonomije i utjecati na poboljšanje životnog standarda svih građana Bosne i Hercegovine, poručeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije