Džaferović: Dodik opet krši Zakon o zastavi BiH i vrijeđa građane

Radiosarajevo.ba
Džaferović: Dodik opet krši Zakon o zastavi BiH i vrijeđa građane

Na posljednjem sastanku predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika s ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom nisu bila istaknuta obilježja Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

"Ovo je nastavak novouspostavljene prakse kršenja Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine, kao i odredbi Ustava Bosne i Hercegovine, sa svim posljedicama koju takve radnje i postupci nose.

Ponavljajući ovu praksu nepoštivanja državnih obilježja na sastancima sa ambasadorima pojedinih zemalja akreditiranih u našoj zemlji, nanosi se šteta vanjskopolitičkim interesima Bosne i Hercegovine i vrijeđaju se njeni građani.

Pozivam strane diplomate akreditirane u Bosni i Hercegovini da ne nasjedaju na ovakvu praksu, te da poštuju zakone ove zemlje", navodi se u saopćenju člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije