Sarajevo / Duraković otkrila: SBB protiv mene pokreće tužbu

17. 01. 2020. u 21:24:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Nezavisna zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i donedavna članica SBB-a Jasna Duraković kazala je večeras u svom gostovanju na Face TV da je njena bivša stranka na nju vrši pravni pritisak.

Naime, kako je kazala Duraković, od svoje bivše stranke je dobila pismo u kojem se navodi da će se protiv nje, u skladu sa notarskim ugovorom koji je potpisala, pokrenuti tužbeni zahtjev.

Jasna Duraković: Neću glasati za smjenu Vlade, izlazim iz SBB-a

"Navodno je taj ugovor potpisan sa mnom, a ja ću reći da bi voljela da vidim notara koji će izvaditi svoju knjigu i pokazati moj potpis. Oni pokreću tužbu jer sam ja napustila stranku i žele da me kazne", kazala je Duraković.

Zastupnica u Skupštini KS još jednom je napomenula da je SBB napustila iz krajnje principijelnih i moralnih razloga jer, kako je dodala, nije mogla podržati rušenje Vlade KS.

"Nisam se složila sa rukovodstvom stranke o toj odluci. Čak sam svoj stav mjesecima prije iskazala i predsjedniku stranke Fahrudinu Radončiću. Ja sam se nadala da do smjene Vlade KS neće doći, a onda se desio taj petak 13. Ja sam godinama vjerovala u ideju SBB-a, sve dok se nije desio prelomni moment", dodala je ona.

Podsjećamo, Jasna Duraković javno je obznanila da napušta SBB nakon turbulentnih događaja i najava rušenja Vlade KS.

 

KOMENTARI (4)