Duraković najavio apelaciju Ustavnom sudu: Nećemo stati u našoj borbi

Radiosarajevo.ba
Duraković najavio apelaciju Ustavnom sudu: Nećemo stati u našoj borbi
N1 / PrtScr
Apelacioni odjel Suda Bosne i Hercegovine odbacio je žalbu kandidata za načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića za poništenje izbora u Srebrenici i ponovno prebrojavanje glasova.

Povodom ove odluke, Ćamil Duraković održao je konferenciju za medije na kojoj je komentarisao odluku Apelacionog odjela Suda BiH o odbijanju žalbe o izbornom procesu u Srebrenici.

"Odluku Apelacionog odjela Suda BiH moramo poštovati, ali isto tako nećemo stati u našoj borbi jer sam siguran da je ona ispravna s obzirom na ovosedmična dešavanja koja se dešavaju  u Republici Srpskoj. Svjedočili smo raznim događajima  u proteklo vrijeme, počev od referenduma, pa  do bala vampira u Banjaluci gdje su se dodjeljivale nagrade i medalje", rekao je Ćamil Duraković.

Prisutnim se obratio i Nedim Ademović, Durakovićev advokat, koji je istakao činjenice po kojim  su žalili, te šta su im naredni koraci.

"Mi poštujemo ovu odluku, ali nikako ne možemo biti zadovoljni s njom. U najskorije vrijeme ćemo podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH na ovu odluku i nastojat ćemo na sve načine blokirati objavu konačnih rezultata izbora u Srebrenici.", rekao je Durakovićev advokat Nedim Ademović.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije