Duraković: Mi ne želimo novu Srebrenicu, naš cilj je da ona bude kao nekada

Radiosarajevo.ba
Duraković: Mi ne želimo novu Srebrenicu, naš cilj je da ona bude kao nekada

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković i Općinski  tim za kreiranje i impelmentaciju Operativnog plana za utrošak sredstava, u četvrtak putuju u Srbiju gdje će se sastati s potpredsjednicom Vlade Srbije.

Razlog posjete je predstavljanje projekata koji su bitni za razvoj općine Srebrenica.

U izjavi za Fenu Duraković je kazao da projekti koji će biti predstavljeni su  izgradnja novog vrtića, infrastrukturni projekti i projekti od općeg interesa za razvoj općine.

"S početkom proljeća krenut ćemo u realizaciju zacrtanih projekata za razvoj turizma, infrastrukture koja je preduslov za normalan život, i već u martu  bit ćemo jedno od većih gradilišta u Bosni i Hercegovini. Mi ne želimo novu Srebrenicu, nego da revitaliziramo našu staru, koja je nekada bila primjer industrijske općine koja je bila u ekspanziji i  mislim da je to moguce", kazao je za Fenu Duraković.

Tokom investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici  koja je održana prošle godine, Vlada Srbije je obećala da će uložiti tri miliona eura u razvojne projekte i investicije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije