Duel Konakovića i Radončića na FB: Ministar sigurnosti tvrdi da mu je hakiran profil

Radiosarajevo.ba
Duel Konakovića i Radončića na FB: Ministar sigurnosti tvrdi da mu je hakiran profil

Predsjednik SBB-a i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izjavio je večeras da mu je hakiran profil na Facebooku.

Sve je počelo kada je Radončić (ili "Radončić") napisao objave na profile Elmedina Konakovića, lidera stranke Narod i Pravda. Radončić je Konakovića optužio za kriminal, ali je stigao brzi odgovor.

"Napade me Fahrudin Radončić na mom zidu, napisa nesto o tenderima iz saobraćaja, optuži me za kriminal. Mi ga malo propitali, on izbrisa komentar i pobježe. Nesigurni ministar sigurnosti. Zadokumentovali smo ga", odgovorio je Konaković.

Detalji prepiske - undefined

Detalji prepiske

Nakon toga je Radončić na Instragramu objavio da mu je hakiran Facebook nalog.

"Dok u Zagrebu vršim posljednje pripreme za sutrašnji i veoma važan sastanak s ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske, gospodinom Davorom Božinovićem, moji saradnici me upozoravaju da neko u moje ime obmanjuje građane i u moje ime tobože komentira gospodina Elmedina Konakovića. Nezavisno od naših političkih razlika, želim obavijestiti javnost da zaista ne osjećam ni najmanju potrebu za javnu komunikaciju ili polemiku u prvom licu s gospodinom Konakovićem. Očigledno, nekome je hakeru bilo dosadno i pokušat ćemo naći o kome se radi. Ili, možda, Konakoviću imponuje da ga jedan Radončić javno primjećuje, pa u očaju zbog vaskrsnuća Bašićeve rahmetli nane, traži mrvicu nezasluženog publiciteta", napisao je Radončić na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram

Obavijest za medije: HAKOVAN RADONČIĆEV PROFIL Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić reagirao je večeras nakon pojedinih objava na stranici Dine Konakovića, koji tvrdi da mu se obratio lično Radončić. - Dok u Zagrebu vršim posljednje pripreme za sutrašnji i veoma važan sastanak s ministrom unutrašnjih poslova Hrvatske, gospodinom Davorom Božinovićem, moji saradnici me upozoravaju da neko u moje ime obmanjuje građane i u moje ime tobože komentira gospodina Elmedina Konakovića. Nezavisno od naših političkih razlika, želim obavijestiti javnost da zaista ne osjećam ni najmanju potrebu za javnu komunikaciju ili polemiku u prvom licu s gospodinom Konakovićem. Očigledno, nekome je hakeru bilo dosadno i pokušat ćemo naći o kome se radi. Ili, možda, Konakoviću imponuje da ga jedan Radončić javno primjećuje, pa u očaju zbog vaskrsnuća Bašićeve rahmetli nane, traži mrvicu nezasluženog publiciteta.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije