Državni prvaci BiH u pružanju prve pomoći mladi sa Ilidže

Anadolija
Državni prvaci BiH u pružanju prve pomoći mladi sa Ilidže
U organizaciji Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine, danas je u Mostaru održano 15. državno takmičenje iz pružanja prve pomoći.

Na državnom prvenstvu u pružanju prve pomoći koje je u organizaciji Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine danas održano u Mostaru kroz cjelodnevno natjecanja u simuliranju djelovanja u kriznim situacijama titulu najboljih u Bosni i Hercegovini osvojili su mladi iz Četvrte gimnazije Ilidža i pomladak Crvenog križa istočna Ilidža.

Za titulu najboljeg u pružanju prve pomoći borilo se 72 natjecatelja, i to u šest ekipa podmlatka i šest ekipa mladih. Radilo se na šest poligona u okviru Sjevernog logora, a među natjecateljskim poligonima su simulirali vještine i znanja stečena u slučaju eksplozije minsko-eksplozivnih sredstava, pad skele, te u slučaju stranog tijela, kao i u slučaju prometne nesreće i emigrantske krize, ali i relaksacije i znanja o historijatu Crvenog križa, organizacije koja je uvijek spremna za djelovanje u kriznim situacijama.

Glavni sudac državnog natjecanja prve pomoći Vedad Herenda, koji je inače volonter Crvenog križa prve pomoći općine Centar Sarajevo, kaže daje konkurencija bila izuzetno jaka, jer su tijekom cjelodnevnog natjecanja svi sudionici pokazali iznimno znanje o pružanju prve pomoći.

Glavni tajnik društva Crvenog križa BiH Branko Leko uručio je diplome, medalje i pehar prvoplasiranoj ekipi omladine uz iskrene čestitke i želju da nastave raditi u duhu humanosti i konstantnom stjecanju novih znanja i vještina, na dobrobit kompletne društvene zajednice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije