Dragičević: Davide predao sam ti amajlije, nazad nemam gdje

Radiosarajevo.ba
Dragičević: Davide predao sam ti amajlije, nazad nemam gdje
Foto: Slobodan Vasković / Davor Dragičević
U Banjoj Luci večeras je počelo okupljanje "Pravda za Davida". Davor se obratio prisutnim građanima.

"Dragi moj sine, dušo moja. Tatina dušo. Dragi naš Davide, dušo naša najljepša. Trideseti decembar, prokleta nedjelja. 280 dan na tvom trgu i bili smo svaki dan. Večeras i sa tvojim obilježjima. Na početku ću kratko, na kraju će biti duži govor. Dragi moj sine predao sam ti svoje amajlije u amanet. Nazad nema gdje. Na grob ne mogu, u kuću ne mogu. U tvoju sobu ne mogu. Nema tebe, nema mene. Oni svi živi i zdravi i kažu sve funkcioniše. Zahtjevi nisu bili na pamet. Zahtjevi su stari osam mjeseci. Sve je predano u SIPA-u i Tužilaštvu. Odavde ne idem dok se zahtjevi ne ispune. Ovdje nisam večeras da rušim nikoga. Ja ću vas pravno rušiti i sve srušiti. Kompletnu državu. Snimci otmice Davida Dragičevića postoji. Pokažite svoju istrajnost. Ne budem li ja i ovi ljudi koji me podržavaju dobio ispunjenje ovog zahtjeva bez pravde srušiti.

Dana 25. 12. se dogodio pokušaj ubistva Davora Dragičevića, majke Suzane, sestre Teodore. Eto vam međunanrodna zajednico, dajte im podršku da nas pobiju ovdje. Svi pripadnicima MUP-a. Stajat ću ovdje dok se zahtjevi ne ispune. Budete li napravili jedan incident, mira i dostojanstva nema. Mi prvi nećemo. David Dragičević je otet šest dana i šest noći. Siluju dijete i maskariraju. Ja, majka, svi ga traže. Halo, dijete moje. Ne budem li dobio zahtjeve koji će biti još radikalniji. Incident prema bilo kome više neću dozvoliti. Ne interesjue me šta će nakon toga biti. Milorad Dodik i Dragan Lukjač su najgori. Suzana, majko, popni se", završio je Davor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije