BL / Dragičević: Feraget će riješiti čitav slučaj - pravda će doći, zakasniti neće

10. 11. 2018. u 18:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Brojni građani okupili su se i večeras na trgu u centru Banja Luke gdje se mjesecima održavaju protesti zbog neriješenog ubistva Davida Dragičevića.

Večerašnje, 230. okupljanje otac ubijenog Davida, Davor Dragičević započeo je istim riječima: "Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša...." 

"Znam ja, zna gospodin Ifet Feraget, Tužilaštvo i Savjet bezbjednosti UN-a da niti jedan slučaj koji se spomenuo pred tom institucijom nije ostao neriješen i bit će onako kako jeste - ISTINA, a ne onako kako ste vi zamislili. Jučer je završen proces montiranja Davida, i u toj borbi smo pobijedili", poručio je Dragičević.

MUP RS-a, politika, Tužilaštvo i vlast Davora Dragičevića i grupu Pravda za Davida, kako kaže, nije niko uvukao u politiku i niti će. 

"Jučer sam bio miran i dostojanstven, niste ispoštovali dogovor, gospodine Nobilo. Ja sam vas Nobilo lično zvao prije osam mjeseci i niste se javili, odjednom ste došli prije dva mjeseca i znamo ko vas je poslao. Tada sam rekao koja je je moja želja - da Ifet Feraget stoji u advokatskom timu i svi ostali koji to žele... Sve i jednu advokatsku etiku ste prekršili i potvrdili ste verziju Tužilaštva bez i jednog dokaza", rekao je, te dodao: 

"Vrlo dobro znam s kojim ste namjerama došli, a Feraget je ostao na strani pravde, a vi, nek je vama na savjesti. Hvala Vam na neradu, došli ste preko politike, ali slučaj zataškati ne možete. Ono što nećete shvatiti jeste da smo mi ljudi, i to ćemo ostati... s nama se ne možete boriti ni na kakav način", istaknuo je. 

 "Feraget će riješiti čitav slučaj. Pravda će doći, zakasniti neće", poručio je Davor Dragičević na večerašnjem 230. okupljanju u Banjoj Luci.

NEMA KOMENTARA