Dragičević: Sve ste ljude pobili i zataškali, ali nećete se još dugo moći kriti

Radiosarajevo.ba
Dragičević: Sve ste ljude pobili i zataškali, ali nećete se još dugo moći kriti
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci
Veliki broj građana Banja Luke i večeras se okupio na 227. danu skupa "Pravda za Davida" kojim se Davor Dragičević bori da sazna istinu o ubistvu njegovog sina Davida.

"Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša....Sedmi novembar 2018., 227. dan na tvom Trgu

Ne znam od koga bježite, državo, institucije, zločinci. U Savjetu bezbjednosi u New Yorku se zna da je David, 21-godišnji student, dijete, otet u centru grada Banja Luke, mučen i likvidiran od strane MUP-a. Savjet bezbjednosti i čitav svijet to zna!", rekao je Dragičević te nastavio:

"Nećete se moći još dugo kriti. Uradit ćemo sve što bude trebalo da vas smjestimo tamo gdje pripadate. Nema tog mjesta da ste zaslužili, a dobit ćete snimke i papir...", poručio je.

Sedam mjeseci, kako kaže Davor, govori da mu se vrati telefon u kojem je, od prvog momenta, sve montirano.

"Unazad 20 godina sve ste ljude pobili, sve ste zataškali, i dalje planirate ubistva, a narod hoće samo da mu pokažete razumijevanje, ne trebaju nama vaša obećanja. Narod hoće samo stisnutu ruku, zagrljaj... da osjeti da je bitan i da je nekome stalo do tog naroda, ali vi to ne možete ni svome najbližem a kamoli tuđem". 

Nakon govora Davor je pročitao pjesmu koju je Davidova sestra Teodora napisala za svog brata

"Tea Dragičević...
Bato!
Moj bato najbolji je.
Dobar i pažljiv,
voli razne igrice, on mi kaže:
Teodorice!
Moj bato, najbolji na svijetu, a moj tajo voli cigaretu"

"Kćeri moja, brata ti je ubila država, MUP i tužioci. Bit će tata uz tebe i kad me ne bude jednog dana, a znam da ćeš ti  nastaviti za svog brata tamo gdje sam ja stao", rekao je Davor Dragičević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije