Dragičević: Zaglibili smo, ako se ne trznemo progutat će nas jako brzo

Radiosarajevo.ba
Dragičević: Zaglibili smo, ako se ne trznemo progutat će nas jako brzo
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci
Davor Dragičević i grupa Pravda za Davida večeras su se po 212. put okupili na Trgu Krajine, odnosno na Davidovom Trgu u Banjoj Luci. Otac Davida Dragičevića još jednom se obratio prisutnim građanima Banja Luke i Bosne i Hercegovine.

"Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša. Stojimo 212 dana na tvom trgu, stojimo, čekamo i nadamo se. Stoje ikone, cvijeće, tvoje igračke. Šta čekamo? Ovaj sistem i ova država neće donijeti pravdu ni njemu ni nama. Zapad zna da je David likvidiran. Ovo je organizovano ubistvo. Likvidacija djeteta od 21 godinu. Bio je kući 17. marta. Svako neka kaže istinu, koliko god bolna bila. Stajanje ovdje, paljenje svijeća, okupljanje. Dajemo podršku jedni drugima i hvala svima. Mi ovdje branimo djecu, dok šetaju, dišu isti vazduh i dijele ličnu kartu s ubicama i zločincima. Nema tu ni života ni napretka. MUP je danas rekao da je situacija dobra - zadovoljavajuća.

Perspektive i budućnosti kako oni kažu nema. Meni što je ostalo, a nadam se i vama, da bih zaštitio svoje masakrirano dijete, da napravim svoju državu i svoje institucije, a ne treba. Zauzet ćemo ih na miran i dostojanstven način. Sve ovo što vidite pripada svima nama. To je izbor da napravimo sebi bolje sutra. To je cilj pokreta Pravda za Davida. Druga opcija je sasvim izvjesna. Da se spakujemo i krenemo odavde put Gradiške. Kao Sirijci, izbjeglice, iz vlastite zemlje. Nadam se da će ako dođe do toga primiti sanduk Davida Dragičevića sa sobom. Sve ću vas poslušati. Ako hoćete da stojim do kraja života, stajat ću. Palit ću svijeću. I šta na kraju? Ništa. Svi laju, karavani prolaze.

Stojite ovdje sa mnom, smrzavate se. Zapustili ste svoje živote, djecu, porodicu. Hvala vam na tome. Za moje mrtvo dijete. Zašto ste ovdje? Radi vlasti. Oni su vas doveli 26. 3. nakon zločinačke konferencije. Imate Ćelu Ilića koji je ubio svoju ženu, Dragana Lukača koji je ratni zločinac. Od ženske djece prave prostitutke, od muške narkomane - dilere. I to je zemlja? Nema to veze ni sa imenom Republika Srpska, ni sa Federacijom, ni sa Bosnom i Hercegovinom. Ovo je privatna država zločinačkih pripadnika MUP-a, Tužilaštva, sudstva. Njima odgovara ova tiranija, strahovlada. Historija će suditi.

Ovo ovdje je novi logor. Samo što ne puštaju plin, puštaju nešto mnogo gore, otrov i mržnju. Već smo dobro zaglibili. U skorije vrijeme, ako se ne budemo trznuli, progutat će nas. Progutat će nas na miran i dostojanstven način. Pošto svi kažu da oni nemaju odgovor na mir i dostojanstvo 212 dana. Ne treba im odgovor. Šta će im? Kome? Oni se ne treabju nikome pravdati. Oni su se stavili, ubice i zločinci, na mjesto svevišnjeg. To će tako i ostati ako se narod ne probudi. Ja sam se davno probudio, nisam nikada ni spavao. Moja vjera će biti takva, da će svi koji su likvidirali Davida Dragičevića gorjeti u paklu", rekao je Davor Dragičević večeras na Trgu Krajine.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije