Kako je Davor Dragičević odgovorio na Dodikove današnje najave

Radiosarajevo.ba
Kako je Davor Dragičević odgovorio na Dodikove današnje najave
Foto: Slobodan Vasković / Pravda za Davida

Davor Dragičević i grupa Pravda za Davida i večeras su se ponovo okupili u Banja Luci. Otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor poručio je okuljenim na Trgu Krajine da oni predstavljaju mir i dostojanstvo.

"Slikajte sve pripadnike MUP-a pojedinačno, svi ste imali pravo da odbijete naređenje zlčinca Lukača, Burle i ostalih i onoga što je hapsio majku Suzanu i mene. U nedjelju u 18 časova, skup podrške Davidu, Davoru, Suzani i Teodori, skup podrške ljudi roditeljima ubijenog Davida ovdje na Trgu mog sina. To će biti najveličanstveniji skup u novijoj historiji na ovim prostorima", kazao je Davor.

"Uradili ste gore nego Goebels, pod vašim vođom ili voždom. Pripadnici MUP-a RS su ubili studenta od 21 godinu, nećete se izvući, a ti Burle treniraj pred Tužilaštvom s nama nećeš, to će tebi vrlo brzo trebati, a novogodšinjeg slavlja neće biti, mi ćemo biti na trgu i odbrojavati, za sretniju 2019. godinu", kazao je Davor i dodao:

"Gdje je onaj zločinac Stakić što šuta babe, e moj Stakiću, kako li ti je sada, a kako će ti biti. Snimajte sve sa mobilnim telefonim i obilježite sve, svi snimajte sve i policiju", poručio je Davor.

Davor je na pitanje novinara o izjavama Milorada Dodika da ponovo poziva da se sastane sa njim, kazao da je Dodik može sastajati sa svojom mamom i tatom, Željkom i Biserkom.

"Milorad Dodik je zločinac i ubica, Milorad Dodik je poslao vas tu da vas ubije, vas u plavim uniformama", rekao je Davor.

 

"Večeras ćemo isto ići stazama mog sina, Davida Dragičevića i svaku noć ćemo koračati stazama Davida, kada napokon oslobodimo ovaj trg, za ove fašiste neće biti mjesta, a sve na miran i dostojanstven način. U nedjelju u 18 časova ću iznijeti zahtjeve državi, koji moraju biti ispunjeni. Niko od vlasti više ne može stati uz narod, ima ko će biti uz narod, oni su se pokazali, treba da idu u zatvor", rekao je Davor.

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida zahvalila se svima koji su se okupili u Srajevu, Beogradu, Zagrebu, Novom Sadu i svim drugim gradovima za njeno dijete i pozvala je Dragana Lukača da podnese ostavku.

Policija se oglasila u jednom trenutku i pozvala građanae da se raziđu u interesu svoje bezbjednosti, nakon čega su građani povikali ubice i negodovali.

Davor Dragičević je nakon toga pozvao sve okupljene da krenu u šetnju i večeras stazama Davida Dragičevića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije