Dragičević: Samo tražimo istinu i pravdu

Fena
Dragičević: Samo tražimo istinu i pravdu
Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, ponovio je večeras da neće biti oktobarskih izbora, ukoliko se ne riješi slučaj stradanja njegovog sina, za koga tvrdi da je ubijen.

"Riješite ubistvo kako treba, a ne da se montiraju određene stvari " rekao je Davor Dragičević navodeći da je to poruka i za vlast i opoziciju u RS.

Ponovio je da je nestao dio garderobe (donji veš) njegovog sina, u kojoj je bio, nakon što je njegovo beživotno tijelo, 24.marta, izvučeno iz rječice Crkvena u Banjoj Luci.

Na večerašnjem okupljanju na glavnom banjalučkom trgu rekao je da traže samo istinu i pravdu te ponovo optužio zvaničnike policije RS-a i tužioce, koji vode predmet njegovog sina, da kriju istinu u ovom slučaju i da „ponovo montiraju zločin“.

Očekuje, kazao je, da uskoro izađu i da se "ponizno izvine za sve ono što ste rekli i uradili.

- Istina je surova, a pravda će biti još surovija - ustvrdio je.

Na skupu su se obratili i Davidova majka, Suzana Radanović te Muriz Memić, otac nastradalog Dženana Memića iz Sarajeva, koji također traži istinu u tom slučaju, jer ne vjeruje da je njegov sin stradao u saobraćajnoj nesreći.

Podršku im je dalo više hiljada građana iz BiH, a nekoliko puta je intervenisala i hitna pomoć, jer je pojedinim učesnicima okupljanja pozlilo.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka su prije nekoliko dana saopćili da postoji osnov sumnje, kako je navedeno, najnižeg stepena vjerovatnoće, da je David Dragičević ubijen, odnosno da je 18.marta, nakon fizičkog sukoba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije