Dragičević poručio da je znao za svoju likvidaciju i otkrio kako je to spriječio

Radiosarajevo.ba
Dragičević poručio da je znao za svoju likvidaciju i otkrio kako je to spriječio
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci
U Banjoj Luci po 211. put okupila se grupa Pravda za Davida na čelu s ocem ubijenog Davida Dragičevića - Davorom Dragičevićem.

Davor Dragičević se još jednom obratio s Trga Krajine građanima Banja Luke i Bosne i Hercegovine. 

"Đorđe Rađen ima veze s ubistvom, ali David nije bio u kući. Stvari mrtvozornik nije našao kod Davida na ušću crkvene u . Vrećo, Lepir i Tegeltija, kamere Raiffeisen banke kod Metalske škole. Kostreševiću, Lukaču, Iliću, kamere kod stražnjeg ulaza kod CIPS-a. Ko je radio tu noć i gdje je radio? Gdje su bile četiri Dacije Duster tu noć. Čistačica koja je prala kancelarije, tablice koje su promjenjene.

Drugo organizovano ubistvo Davida Dragičevića za grupu Pravda za Davida nikada se neće desiti. Samo istina koju sam vam prezentovao. Devedeset posto. Sve činjenice morate iznijeti. Nisi lično ti ubio Davida - Burle, ali si ubica. Pošto za mene saučesnika više nema. Niste priveli ni Darka Ilića, monstruma i ubicu. Niste priveli ni Lukača, ni zeta njegovog, ni Dubravka Kremenovića. Poziv međunarodnim institucijama. Hoćete li reagovati? O ovoj državi sve i jednu informaciju imate. Iz političkog, ekonomskog i krim miljea. Sada javno prozivam sve iz dijaspore koji trenutno žive u SAD-u, kao i svoju rodbinu. Pokrenite akciju, uputite apel kongresmenima, tražite pravdu i istinu.

Igore Radojičiću, gnjido i hoštapleru moj sin je ubijen u centru Banja Luke. Moramo ići do kraja. Danas smo predali sve dokumente, a ako kojim slučajem dobijete premještaj - prvo morate otvoriti bolovanje. Po zakonu vas ne može niko premjestiti dalje od 50 kilometara. Komiću ganjat ću te do smrti. To neka ti bude jasno. I svakoga ko potpiše neki dokument protiv ljudi iz grupe Pravda za Davida. Stojimo mirno i dostojanstveno i niko od nas za 211 dana nije napravio niti jedan incident. Vrećo i Lepir dok ste živi nećete imati mira. Vi ste vrh tužilačke mafije zajedno s Tegeletijom.

Grupa ili Pokret Pravda za Davida naredne sedmice će biti registrovana. Počet ću ovdje praviti svoju državu, svoju republiku. A vi ubice i zločinci vidite kako ćete. Ti Cvele magarac jedan sa zoljom, što čekaš 14. Što ne dođeš ovdje? Istina je za zadnji veliki skup petog oktobra, imam pouzdanu informaciju. Trebao sam biti likvidiran. To se nije dogodilo zato što sam poslao jasnu poruku direktoru policije Ćulumu šta će se dogoditi i gdje su svi dokumenti. Reci ono što sam ja tebi poručio, a reci i šta su vaša saznanja. Oni nisu ubice samo Davida, nego i svih nas", poručio je Davor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije