Davor Dragičević pokazao slike obdukcije svog sina: Davida su brutalno ubili

Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević pokazao slike obdukcije svog sina: Davida su brutalno ubili
PrtScr / Davor Dragičević

U toku je konferencija pokreta "Pravda za Davida" u Press centru Udruženja novinara Srbije. Tema konferencije je "Brutalno ubistvo mladića Davida Dragičevića od strane državnih institucija Republike Srpske (MUP i Tuzilaštvo)". 

Otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević je održao emotivan govor o slučaju ubistva njegovog djeteta. Spomnjao je sve neregularnosti u vezi sa slučajem. Dragičević je spominjao da se vodi logikom, ali da se policija nije vodila: „Ako pucam, šta se traži, zrno, oružje ili parafinska rukavica?“

"Još uvijek nisam dobio foto dokumentaciju nakon obdukcije. Oni tvrde da se prvi i drugi obdukcioni nalaz poklapaju, ali ne poklapaju se. Drugi nalaz tvrdi da se tijelo u vodi nalazilo dva do četiri dana. David Dragičević je nađen u Crkvenoj, a doktor Karan nije izuzeo vodu iz pluća. David Dragičević samo ne diše, ali je brutalno pretučen", rekao da Dragičević u Beogradu.

Pokazivao je slike svoga sina nakon obdukcije : „Ovo su uljepšane slike, u stvarnosti je bilo još brutalnije.“

Ko ima pravo da oduzme nekome život. Pakuju stvari da sam terorista, član vehabijskog pokreta, da napadam RS... To je zločinačka organizacija, ne možemo vjerovati šta su sve spremni da urade", rekao je Dragičević: "Moje dijete su brutalno ubili i silovali i niko ništa ne radi. "

Govor će držati još i Mila Sarić, aktivista Pokreta "Pravda za Davida" i Danijela Daca Ratešić, aktivista Pokreta "Pravda za Davida".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije