Dragičević o Davidovoj sahrani, Dodiku, priči da je ratni zločinac

F. Z.
Dragičević o Davidovoj sahrani, Dodiku, priči da je ratni zločinac
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci
David Dragičević, sin Davora Dragičevića bit će sahranjen po drugi put u austrijskom gradu Wiener Neustadt na groblju Friedhof der Stadt u petak 15. marta 2019. godine.

Ovu informaciju potvrdio je za Radiosarajevo.ba i otac ubijenog mladića - Davor Dragičević. 

"Jeste, kupljeno je grobno mjesto, plaćena je ekshumacija. Željeli smo da to bude subota ili nedjelja kako bi moglo doći više našeg naroda, ali oni danima vikenda ne vrše sahrane, tako da će sahrana biti u petak 15. 3.", rekao je Davor Dragičević na početku za Radiosarajevo.ba.

Da li je to svojevrsno olakšanje za Vas, za porodicu? 

"Mi smo se za to odlučili, majka je ovdje, sestra je ovdje, ja u tome nisam bitan. Bitno je da mogu otići na njegov grob, da mu mogu upaliti svijeću. To je zločinačka i fašistička država i cilj mi je da uništim čitav taj sistem. Nema više nikakvog razumijevanja prema bilo kome. Hvala narodu koji stoji uz mene, ali moja misija je da svi zločince i ubice plate i da oni jednog dana otkopavaju svoje pretke i rodbinu. Da oni prevrću grobove svojih najmilijih po sto puta. Za njih više razuma nemam.

Dao sam narodu sve, narod nije želio poslušati, ali ja ne vjerujem više ni u šta, osim u sebe. Natjeran sam na nešto na šta niko na ovoj planeti nije natjeran i želim da plate oni koji su ovo uradili mom djetetu, meni, mojoj porodici", istaknuo je Dragičević.

Nedavno je Milorad Dodik izjavio kako će se utvrđivati i odgovornost ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zbog propusta u istrazi u slučaju David Dragičević.

"Burle vrlo dobro zna ko su i štiti ubice od prvog dana. Glavni baja u Republici Srpskoj je Dragan Lukač i on vodi kriminalnu organizaciju. Njega se Dodik jako boji. On je pokazao s čim raspolaže 25. 12. Nije problem kada tuku muškarce poput mene, ali djecu i bake. Pa to je strašno. Sve se to mora uništiti i krenuti ispočetka ako narod misli živjeti. Ili mi, ili oni. Jedni pored drugih ne možemo, a kamo li zajedno. Suživot može samo kada se oni istrijebe", rekao je Dragičević.

Za kraj zamolio nas je da demantuje određene medije koji su prenijeli informacije da je činio ratne zločine tokom proteklog rata u Bosni i Hercegovini.

"Ja jesam bio vojnik, ali je užasna laž da sam ubijao muslimane i činio ratne zločine. Neka pišu šta god hoće, ja vrlo dobro znam ko sam ja. Muslimani, Srbi, Hrvati, svi koji su stali iza mene znaju ko je Davor Dragičević. To je užas šta se dole događa", rekao je Davor i dodao: 

"Ja sam hiljadu puta rekao kao i Muriz Memić. Bio sam vojnik, ali nisam bio zločinac. Nikada. Imam prijatelje iz sva tri reda naroda iz Bosne i Hercegovine, a oni koji su zatrovani nacionalizmom, to je njihov problem. Na kraju krajeva Murizovo dijete su ubili muslimani, a moje dijete pravoslavci. Ne dijelimo ljude tako. Zločinci su zločinci i sve će ih stići zaslužena kazna", istaknuo je Dragičević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije