Dragičević: Sistem to radi, bez rukavica su ga ubili, likvidirali...

Radiosarajevo.ba
Dragičević: Sistem to radi, bez rukavica su ga ubili, likvidirali...
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci
U Banjoj Luci večeras je održano 213. okupljanje grupe Pravda za Davida, a prisutnim građanima grada na Vrbasu i stanovnicima BiH još jednom se obratio otac ubijenog Davida - Davor Dragičević.

"Dragi moj sine, dragi naš Davide, dušo naša. Zločin, otmica, silovanje, gušenje, likvidacija. Organizovano ubistvo od strane vlasti i ove države. Strašno, grozno i zna se. Po okončanju sudskog procesa bit će dostupni i videomaterijali. To nisu zločini, to su sotonska djela. Zašto država daje rodni list, matični broj, ličnu kartu... Zašto daje školovanje? Srednju školu i fakultet, ako ne može, ako ne stoji iza svake osobe koja živi u ovom gradu i ovoj državi.

Čije je pravo ubice? Od koga ste čuli? Od koga ste posudili misao da možete oteti dijete, iživljavati se na njim. Silovati ga, maltretirati šest dana. Ugušiti. Ko vam je dao tu misao? Da probate to. Da se drznete da uradite to. Država. Institicuje, sudstvo, tužilaštvo. Sistem. Ne laže vas sistem, sistem to radi. Bez rukavica su ga ubili. Likvidirali. Planirali. Zašto? Zbog čega? Zločinačke institucije će biti primorane da javno kažu sva imena organizatora i egzekutora. Ja, Davor Dragičević, vrlo dobro znam šta ću taj dan da uradim. Svi mediji će biti pozvani. Neće biti nasilja taj dan, ali nešto strašno će se dogoditi. Nešto što se nikada nije dogodilo u ovom gradu i državi, a bit će tako. Tako će biti i taj dan, a neka me institucije spriječe.

Bit će i live prenos na grupi Pravda za Davida. Sve i jedno ime organizatora, egzekutora. Institucije će javno reći. Sve već ima u tužilaštvu. Sve postoji, ali ne postoji tužilac. U MUP-u sve postoji, ali ne postoji milicija. Međunarodni advokatski tim neka radi svoj posao. Imaju moju punomoć. Svi su vrlo obrazovani, elokventni i pametni. Ja istinu znam. Svako se bori na svoj način, ja se borim istinom, pravdom, srcem i dušom. Iako ga više nikada neću vidjeti, neću ga zagrliti i poljubiti", rekao je Dragičević. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije