Dragičević: Hapšenje Kukića je montirano, imenom hoću nalogodavce i ubice mog sina

N. K.
Dragičević: Hapšenje Kukića je montirano, imenom hoću nalogodavce i ubice mog sina
Foto: AA / Davor Dragičević
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, kazao je za Radiosarajevo.ba da hapšenje Alena Kukića koga Okružno tužilaštva Banja Luka tereti da je "manipulirao snimcima sa objekta MK, a koji se nalazi u ulici Velibora Janjetovića Janje" ništa ne znači.

"Ovo je montiorani proces i montirano hapšenje, a do sada sam ponovio mnogo puta da hoću imenom i prezimenom imena nalogodavaca ubistva mog sina. Ovi sitni me ne interesuju", kazao je za Radiosarajevo.ba Davor Dargičević.

Podsjećamo, u Banja Luci je uhapšen Alen Kukić (36) zbog sumnje da je manipulirao dokazima u slučaju ubistva mladića Davida Dragičevića.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva ovog grada, Kukiću je određen pritvor, a terete ga  da je "manipulirao snimcima sa objekta MK, a koji se nalazi u ulici Velibora Janjetovića Janje".

Uhapšen jedan od saučesnika u prikrivanju ubistva Davida Dragičevića

Kukić i njegov advokat tokom saslušanja odbacili su ove navode i tvrde da je snimke skidao na zahtjev policijskih inspektora.

Podsjećanja radi, radi se o snimcima koji prikazuju osobu koja je navodno opljačkala kuću Đorđa Rađena, koji je optužio Davida Dragičevića da mu je opljačkao kuću, 18.marta ove godine u noći kada je David nestao. Obitelj i advokatski tim porodice Dragičević ovo kategorički odbijaju te navode kako je sve izrežirano.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije