Dragičević: Davno sam vam rekao, najbolje bi bilo da me ubijete, a vi ne smijete

Radiosarajevo.ba
Dragičević: Davno sam vam rekao, najbolje bi bilo da me ubijete, a vi ne smijete
Foto: Arhiv / Ilustracija

Brojni građani Banja Luke i večeras su se okupili na Trgu Davida Dragičevića u Banja Luci da daju podršku Davoru i grupi Pravda za Davida u brobi za istinu i pravdu.

Davor Dragičević otac ubijenog Davida zahvalio se okupljenim građanima i medijima što su 224. dan sa njim i sa grupom Pravda za Davida i večeras tu.

"Milorad, Željikce, Lukaču, Iliću nedelja je porodični dan, vi sa svojom djecom ubice, vi sa svojim unučadima ubice,a gdje je David, gdje je Davor, gdje je Teodora, gdje je Suzana, gdje je Luna nigdje. Gdje je država nedjeljom nema ne radi, Leptiru gdje si danas bio, Vrećo gdje si danas bio, kakav vam je ručak bio, kako su vam žene majke, bake spremale ručak, s kojih kašika ste jeli, svi vi, a ja sa jednim tanjirom na stolu, a nedjelja, a David na Novom groblju, struno, ovo dijete od 21. godinu. Imate li i jedan dopis iz tužilaštva prema meni, Vrećo kakav ti je nalog za Američkog tužioca, provjerava li se. Gorit ćete svi u paklu, gorit ćete, roštiljat ćete se, pečićete se, muke će te imati, gore nego što ste njemu nanijeli", poručio je Davor.

"Od 17. na 18. i prije, prilikom praćenja Davida i mene, svi koji ste bili prvih dana u potrazi, u Karanovoj potrazi svi ćete doći na red i vi ovdje što stojite iz MUP-a u civilu i vi ćete doći na red. Ni jednog od vas, neću pustiti, maltretirati ću vas do kraja života, sve i jednog koji ste i jedno slovo napisaliprotiv mene, grupe i protiv maskriranog djeteta i kroz pravnu borbu i kroz moju ličnu borbu. Davno sam vam rekao, najbolje bi bilo da me ubijete, a vi ne smijete. 15 vas dijete da tuče, m***** li jedne ove države, očevi jedne države, muškarci jedne države, tučete dijete od 21 jednu godinu, silujte i maltretirati i ko da vam presudi sudije, kakvom presudom, za vas ne postoji presuda. Kakvu ovo dijete može dobiti pravu, nikakvu. Je li postoji pravda za ovo dijete, ne postoji, je li postoje institucije ove države, Milorade Burle, Lukaču jesi bio sa djecom danas, Iliću ćelavi koliko djece imaš u komšiluku i dalje, Karanu koliko djece imaš, Burle koliko imaš unučadi, Kremenoviću i vi iz MUP-a", rekao je Davor i dodao:

"Nedjelja, nedelja ko zna koja i koliko ću vam dozvoliti još nedjelja. Ovo je davno trebalo završiti, davno, na bilo koji način, za koga, za Davida Dragičevića ne, za ostalu djecu, za vas, za ovaj narod, koji ako hoće da ostane živjeti ovdje da se vrati koliko toliko normalnom životu, da se vrati svojim porodicma. Burle vidi šta radiš od naroda, pogledaj gdje su ljudi nedjeljom u 18 časova, Biserka nisi ti ni Biserka ti si aždaja, ti si aždaja, samo ti još brojim glave koliko ih imaš, davno je ovo trebalo završiti. Da se ne čeka ni ponedjeljak ni utorak niti bilo koji dan, kamoli nedjelja", rekao je Davor.

Davida Dragičevića je ubio Darko Ilić, MUP, Kremenović, Lukač, Burle i Biserka kazao je Davor.

"Ajde tužite me i demantujete me. Svi su ubice naravno i one što je David imenovao i oni na mom telefonu, na mojim stikovima i na davidovom laptopu, i oni koji su bili u u kontaktu sa Davidovim laptopom. Kakav ti je Bitcoin ove sedmice Iliću. Vidjet ćeš kakav je moj lični Bitcoin za tebe spreman i za vas sve ostale. Ako nema ni pokoja ni mira za ovo dijete, ako nema mira ni za nas ovdje, neće biti mira ni za cjelokupnu vlast", zaključio je Davor.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije