Dragičević: 15 na dijete, frajeri, nije krik pustio niste dobili ono što ste htjeli

Radiosarajevo.ba
Dragičević: 15 na dijete, frajeri, nije krik pustio niste dobili ono što ste htjeli
Foto: Nedim Grabovica / Davor Dragičević u Banjoj Luci

Građani Banja Luke večeras su se okupili na Trgu Davida Dragičevića po 223. put. Kao i do sada dostojanstveno i uzdignute glave samo traže pravdu i istinu. Davor Dragičević otac ubijenog Davida poručio je svima koji su uključeni u slučaj ubistva njegovog djeteta da će ih stići kazna.

"Sve vas će stići kazna, svim vašim porodicama, najgora moguća, crnilo i tišina za vijeke vijekova, bez amin, nema vama ni vjere ni nacije. Nema vama ni zemlje, koja će vas primiti, ni odakle ste došli ni gdje ćete završiti ali ovdje nećete, nećete sigurno, pored nas neće niko hodati. Nećemo više gledati Lucifere preobražene, a Hitler je bio mala beba za Burlu, Biserku, MUP i Tužilaštvo, samo mala bebica u pelenama", poručio je Davor.

"Ležeći ga tukli, šta si Karanu uradio koji si nalaz uradio, koliko si ljudi do sada ti lično pobio, nećeš ni ti ni tvoji ni sudska medicina, neće ni MUP. Neće više uniformu ni značku ni amblem ponovo prljati, zapraljali su već dovoljno, neće ih oprati ni varikina kojom su čistili ni vozilio ni kancelariju MUP-a Banja Luke, ima snimak, zašto ne pokažete snimak, Siniša Koštreševiću, zašto ne kažeš ko je ubio Davida Dragičevića, ko vam je važniji Burle, Biserka, ubice iz svih institicuja, je li volite državu, volio je i David. Ako volite državu kao što govorite zašto ne iziđete i ne kažete, od kada ste spremali otmicu, kad ste ga oteli, kad ste mu telefon oteli", rekao je Davor i dodao:

"Gdje je telefon, gdje je marama gdje su mu gaće, gdje je Davidov telefon Mtelov, uništit ću i vas jednog dana do kraja. A znam kako je i mtelu, telefon je kupljen kod vas, a 18. marta je ugašen facebook Davidov, David je živ bio i 20. marta živo dijete ali ga nema. Nema drži ga MUP-a RS, drži ga burle, drže ga svi. U koju vašu istragu, sudije su rekle nema i šta sad ništa, smiješ se što stoji grupa Pravda za Davida, smiješno vam je. Mi se vama smijati nećemo, vi i vaši preci i potomci u sekundi ćete biti zaborablvjeni kao bića, a vaši zločini će ostati u ovom narodu, vaša prezimena i imena oskrnavljena za vijeke vijekova", rekao je Davor.

Davor je istaknuo da odgovorni nemaju gdje pobjeći.

"Uspjeti nećete, pobjeći nećete, nemate gdje, nemate kome, a stići će vas sve ili u paru ili jednog po jednog, zaslužena kazna, crnilo i tišina. Jedino ko može, ovu zemlju da zatruje nije NATO, nije osiromašeni uranijum, samo vi i vaše kosti. Ovu zemlju možete da zatrujete mržnjom i pohlepnošću, satiranjem i ubijenjem vlastitog naroda. Dokle, do momenta kad vam je i to bilo dosadno, pa hajde da ubijamo našu djecu, pa ste ubijali unazad 20 godina, pa vam i to nije dosta, pa hajde da ga otmemo, hajde da ga silujemo, ajde da ga masakriramo, 15 na jedno dijete. Frajeri, nije krik ispustio niste dobili ono što ste vi očekivali i tražili, ali dobićete od mene od grupe pravda za davida crnilo i tišinu. Oko moje lijepo, idemo do kraja Davide", rekao je Davor.

Davor je rekao da će grupa Pravda za Davida dobiti i formalno pravnu grupu, udruženje.

"Vi politčari bez obzira na vjeru i naciju, nećete nikada imati snagu koju ćemo mi uskoro na početku imati u Udruženju pokret Pravda za Davida. Osnovat će i Muriz Memić u Sarajevu Pokret za Dženana nećete se više igrati našom djecom i ne pale vam ni puška ni nacionalizam, svi smo mi ovdje svoji na svome, ne treba narodu ni krvav hljeb ni kravavo dijete ni grobovi više. Ostavite kosti ne prevrćite kako vam odgovara, ostavite idite, pustite nas mi znamo kako dalje to ćemo dokazati u vrlo kratkom vremenskom periodu, a vi ste potrošna roba, nećete nikad više. Nikad više mi vaše sluge nećemo biti, ako hoćete to da radite, morat ćete biti sluge narodu, kako i dolikuje i kako savjet nalaže, vi ste tu samo privremeno, a država i institucije trebaju da vječno traju", kazao je Davor i dodao:

"Ako vi ne želite da ostavite svoj trag idite. Još jednom hvala mojim saborcima i hvala svima vama na 223 dana mirne i ostojanstvene borbe, za dvije najjednostavnije stvari u demokratskoj zemlji, što bi trebalo biti i istina i pravda, e možete misliti ubice i zločinci koliko ćemo biti istrajni da istjeramo mak na konac. Marš odavde", zaključio je Davor.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije