Dragan Mektić tvrdi: Gordana Tadić me htjela uhapsiti

O. K.
Dragan Mektić tvrdi: Gordana Tadić me htjela uhapsiti
Foto: N1 / Dragan Mektić i Gordana Tadić

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, nakon đšto je završio konferenciju za medije o migrantskoj krizi u našoj zemlji, oštro je reagirao na saznanja da mu prijeti hapšenje.

"Došao sam do jedne informacije jutros. Gordana Tadić je naložila istraživanje i da se uhapse članovi ministarstva sigurnosti, na čelu sa mnom", kazao je Mektić, koji nije precizirao zbog čega.

Mektić o migrantskoj krizi u BiH: Vlasniku Sedre dajemo na hiljade maraka mjesečno

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić održao je danas u Sarajevu press konferenciju na kojoj je bilo govora o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini. "Upravo sam završio sa ambasadorom Holandije u BiH na kojem smo razgovarali o migracijama. Ovo što se kod nas dešava nije kriza koja je morala eskalirati na ovaj način.

Tek je rekao da je riječ o tenderu od prije dvije godine.

Podsjetimo, Mektić je u augustu 2017. u Trebinju predstavnicima opština Istočni Mostar i Stolac uručio dva terenska vozila za potrebe civilne zaštite, dok je za vatrogasne jedinice 10 opština iz BiH uručena oprema za gašenje požara.

"Tu se radilo o opremi za gašenja požara, od rukavica, naprtnjača i drugih dodataka koji su potrebni za gašenje požara na nepristupačnom terenu. Opet ću kazati da sam to zatekao, radilo se o projektu EU za regionalni razvoj", kazao je za Radiosarajevo.ba Mektić nakon današnje press konferencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije