Dragan Čović o trošku bh. građana putuje u Rusiju da navija za Hrvatsku

Radiosarajevo.ba
Dragan Čović o trošku bh. građana putuje u Rusiju da navija za Hrvatsku
Foto: Hercegovina.info / Čović s hrvatskim političarima kao navijač
Svjetsko nogometno prvenstvo u punom je jeku, a prema pisanjima pojedinih medija čini se kako bi i pojedini političari iz Bosne i Hercegovine mogli završiti na nekom od stadiona u Rusiji.

Naime, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović zakazao je službeno putovanje u Rusku Federaciju od 25. do 27. juna 2018. godine. Čudnom igrom sudbine, nogometna reprezentacija Hrvatske baš 26. juna igra utakmicu protiv Islanda, te bi se Čović mogao, o trošku građana, naći upravo na stadionu na kojem igraju reprezentativci susjedne zemlje, prenosi Žurnal.info.

U dokumentima Službe za protokol i ceremonijal navedeno je da je riječ o službenoj posjeti člana Predsjedništva.

Posjeta je najavljena za 2017. godinu, ali po datumu izdavanja narudžbenice jasno je da je to štamparska greška.

"Čović putuje ove godine, tačno na vrijeme da zadovolji svoje navijačke strasti. O našem trošku", zaključuju iz Žurnala.

U više navrata mi smo pokušali kontaktirati kabinet člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića kako bismo dobili komentar o ovom slučaj, ipak do trenutka objavljivanja ovog teksta nismo uspjeli dobiti nikakav odgovor.

Najava službenog putovanja Čovića u Rusiju - undefined

Foto: Žurnal.info: Najava službenog putovanja Čovića u Rusiju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije