Dragan Čović o pitanju svih pitanja za Hrvate u BiH

Fena
Dragan Čović o pitanju svih pitanja za Hrvate u BiH

Izmjene Izbornog zakona su danas pitanje svih pitanja za Hrvate, koji su najmalobrojniji narod u BiH - poručio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović u pozdravnom govoru na tradicionalnoj Večeri članova i prijatelja Udruge bosanskih Hrvata "Prsten", ogranak Đakovo.

-Imamo pravo tražiti da budemo konstitutivni jednakopravni narod u BiH. Odluka Ustavnog suda da legitimni predstavnici konstitutivnih naroda moraju predstavljati svoje narode i u Predsjedništvu BiH i u Parlamentarnoj skupštini će se morati provesti. Ovo nije pitanje bilo kojeg pojedinca, bilo koje političke opcije niti jedne političke stranke - ovo je pitanje hrvatskog naroda, njegove opstojnosti, kako u RH tako i u BiH - istakao je Čović, saopćeno je iz Udruge "Prsten".

Naveo je također da pritisci "koji dolaze iz različitih izvora političke moći, koji bi željeli Hrvate ostaviti izvan prostora BiH i pretvoriti ih u nacionalnu manjinu, neće uspjeti".

Kao poseban gost tradicionalne Večeri, okupljenim članovima "Prstena" Čović je rekao da ova udruga danas mnogo znači ne samo za Hrvate Bosne i Hercegovine, nego i za Hrvate diljem svijeta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije