Dr. Cuhadaroglu: Raduje što se Arslan Kulačić probudio i majka ga može dojiti

Anadolija
Dr. Cuhadaroglu: Raduje što se Arslan Kulačić probudio i majka ga može dojiti
Arslan Kulačić, kojem je odmah po rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu i koji je smješten na intenzivnom odjelu na klinici Acibadem u Istanbulu, nakon operativnog zahvata počeo je sa dojenjem.

Glavni ljekar istanbulske bolnice Acibadem prof. dr. Caglar Cuhadaroglu izjavio je da je malom Arslanu dijagnosticiran maligni tumor i da rade sve kako bi on što prije ozdravio. 

"Trenutno raduje to što se beba probudila i majka ga može dojiti. Nakon što ga budemo pratili jedno vrijeme, premjestit ćemo ga na drugi sprat", rekao je Cuhadaroglu.

Prema njegovim riječima, nakon što budu gotovi nalazi patologije znat će koja će naredna terapija biti najefikasnija u liječenju šestomjesečnog Arslana. Znat će, kazao je Cuhadaroglu, koje će lijekove koristiti u liječenju malog heroja. 

Potvrdio je da su ljekari uradili detaljne analize koje će biti gotove za dva-tri dana. 

"Snimcima je potvrđena dijagnoza tumora na mozgu. Radi se o velikom tumoru uz manje dijelove uznapredovale prema unutrašnjosti mozga. Beba je hitno podvrgnuta operativnom zahvatu budući da je dijagnosticiran i zastoj u kretanju cerebrospinalne tekućine. Operacija je prošla uspješno, a istovremeno je urađena i biopsija. Nastavak terapije i daljnje liječenje bebe Arslana biće ponovo uspostavljeno nakon rezultata provedenih ispitivanja", rekao je Cuhadaroglu.

Prema njegovim riječima, stručnjaci s velikom pažnjom prate proces liječenja malog Arslana.

"Arslan se bori za život. Naši stručnjaci iz svih oblasti, koristeći sva raspoloživa sredstva, rade da mu pomognu u toj borbi i da ostane u životu", pojasnio je Cuhadaroglu.

Na apel porodice Kulačić pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava. Pozivom na jedinstveni humanitarni broj za sve operatere - 17006, građani BiH su u mogućnosti da doniraju dvije konvertibilne marke (KM) za Arslana.

Za pomoć dječaku otvoreno je nekoliko žiro računa za uplate u BiH i van BiH, a koji se mogu pronaći na zvaničnoj Facebook stranici organizacije Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije