Dr. Bakir Nakaš o otkazima anesteziologa s KCUS-a

0
Radiosarajevo.ba
Dr. Bakir Nakaš o otkazima anesteziologa s KCUS-a
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Bakir Nakaš

Infektolog dr. Bakir Nakaš je za portal Radiosarajevo.ba komentirao otkaze 13 anesteziologa s KCUS-a te apostrofirao da već dugo vremena postoji određeno nezadovoljstvo radnika.

"Dugo vremena se naslućuje da postoji određeno nezadovoljstvo među radnicima. Nije slučajan ovaj potez anesteziologa jer nisu poduzete mjere koje bi se poboljšali njihovi uslovi", na početku je istakao dr. Nakaš.

Dr. Bakir Nakaš smatra da je situacija na KCUS-u kulminirala.

"Sadašnja situacija na KCUS-u je kulminirala jer nijedna zdravstvena institucija ne može dopustiti da radi sa četiri anesteziologa. Nije ovo prvi put da KCUS ostane bez velikog broja ljekara", rekao je.

Prema njegovim riječima, pod tepih su se gurali problemi pod izgovorom da je KCUS federalna institucija.

"KCUS jeste federalna institucija po načinu formiranja, ali u onom dijelu liječenja građana ona je 90 posto. Nadamo se da će se vlast probuditi te da će federalni ministri i kantoni preduzeti aktivnosti koje će dovesti do normalizacije stanja", izjavio je dr. Nakaš.

Kako ističe, Sebija Izetbegović je odavno trebala biti smijenjena.

"Imajući u vidu cjelokupnu situaciju, Sebija Izetbegović je odavno trebala biti smijenjena, a do sada nije postojala politička volja da se to uradi", zaključio je Nakaš.

Podsjećamo, jutros je objavljeno da je 13 anesteziologa dalo otkaze u KCUS-u i u roku od sedam dana prestat će raditi.

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo Haris Vranić je potvrdio da će se održati hitna sjednica Vlade po ovom pitanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije