Doputovala prva grupa hadžija iz Sarajevskog muftiluka

Fena
Doputovala prva grupa hadžija iz Sarajevskog muftiluka
Foto: AA / Hadžije na putu za Medinu

Prva grupa hodočasnika iz Bosne i Hercegovine, sa 138 hadžija iz Sarajevskog muftiluka, danas je iz Medine doputovala na Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje su ih dočekali prijatelji i porodica. 

Rukovodilac Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH, muderris Nezim ef. Halilović je za Fenu potvrdio da su hadžije sinoć, nakon oproštajnog tavafa, iz Meke krenuli za Medinu i jutarnjim letom u 05:20 sati po lokalnom vremenu s tamošnjeg aerodroma krenuli u Sarajevo.

"Ministarstvo hadža Kraljevine Saudijske Arabije izdalo je potvrdu termina svih dvanaest letova za naše hadžije", kazao je ef. Halilović.

Predviđeno je da će nakon prve grupe danas također biti organiziran još jedan večernji let čiji je dolazak na Sarajevski aerodrom planiran u 21:40 sati.

U nedjelju i ponedjeljak bit će organizirana po četiri leta, dok je za utorak i srijedu planiran po jedan let, čime će biti okončan dolazak svih hadžija u Bosnu i Hercegovinu.

Iz Bosne i Hercegovine ove godine je petu islamsku dužnost, hadž, obavilo 1.680 vjernika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije