Donacija BH Telecoma: Privrednim subjektima uručeno 217.823 KM

Radiosarajevo.ba
Donacija BH Telecoma: Privrednim subjektima uručeno 217.823 KM
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sa današnje podjele donacija u BH Telecomu

Izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma Duljko Hasić i direktor Direkcije Sarajevo Kemal Avdagić danas su predstavnicima ustanova, organizacija i udruženja iz Sarajeva uručili donacije u vrijednosti  217.823 KM.

"Donacije smo dodijelili u svrhu pomoći osnovnim i srednjim školama za nabavku IT opreme, za potrebe opremanja informatičkih kabineta. Također, donacija je uručena profesionalnim/dobrovoljnim vatrogasnim jedinicama i gorskim službama spašavanja za nabavku opreme  i drugih sredstava za rad, kao i javnim  kuhinjama za nabavku namirnica i kuhinjske opreme",  rekao je Hasić.

Na osnovu Odluke o dodjeli donacija  pravnim subjektima u 2017. godini, donesene po provedenom javnom konkursu BH Telecoma za dodjelu donacija, ukupno je 137  pravnih subjekata dobilo donacije čija je vrijednost milion KM.

Dobitnicima donacija direktor Direkcije Sarajevo Kemal Avdagić poručio je da u svojim radnim sredinama promovišu akcije koje trenutno nudi BH Telecom.

U okviru akcija, dodaje Avdagić, omogućene su različite usluge koje od velike pomoći mogu biti za učenike osnovnih i srednjih škola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije