Pogledajte prve epizode filma "Simbol otpora" o Seferu Haliloviću

Promotivni tekst
Pogledajte prve epizode filma "Simbol otpora" o Seferu Haliloviću
Foto: Screenshot / Sefer Halilović
Prije dva dana otpočela je objava dokumentarnog filmskog serijala "Simbol otpora" o osnivaču i prvom komandandantu Armije Republike BiH i članu Ratnog Predsjedništva Republike BiH - generalu Seferu Haliloviću.

Film ima četiri epizode od kojih su dvije već objavljene, a sljedeće dvije bit će publikovane u naredna tri dana.

U ovom dokumentarnom serijalu, ukupnog trajanja od 160 minuta, sudjeluje 40 sagovornika iz političkog, vojnog, kulturnog, intelektualnog i društvenog miljea Bosne i Hercegovine, Hrvatske i drugih država. Korišten je najekskluzivniji arhivski materijal BHRT-a, Armije RBiH, BBC-a, TV5, kao i pritvani arhivi izuzetne vrijednosti.

Autorska ekipa filma, satkana deset profesionalaca, svako u svojim segmentima posla, koje je predvodio prof.dr. Adnan Velagić - historičar, učinila je priču o nastanku Armije Republike BiH, čiji je Sefer Halilović idejni i formalni osnivač, te njenoj ogromnoj historijskoj ulozi u odbrani države, zauvijek zabilježenom za sadašnje i buduće generacije.

U prilogu teksta, nalaze se i video linkovi prve dvije epizode dokumentarnog serijala Simbol otpora koje možete pogledati.

Posljednje dvije epizode bit će emitovane do kraja radne sedmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije