Dok su polagali cvijeće: Huligani u Mostaru napali delegaciju SABNOR-a

Radiosarajevo.ba
Dok su polagali cvijeće: Huligani u Mostaru napali delegaciju SABNOR-a
Prilikom pokušaja polaganja cvijeća i vijenaca na Partizanskom spomen groblju delegacije SABNOR-a Grada Mostara, dogodio se incident.

Naime, grupa "huligana sa kapuljačama" je napala delegaciju SABNOR-a. Uz viku, galamu i uvrede, grupa huligana je delegaciji otela cvijeće i vijence, prenosi portal Starmo.ba.

 Članovi delegacije, uglavnom starije osobe, kažu da su isprva mislili da je riječ o grupi mladih koja će im se pridružiti.

 “Izlazeći iz auta, uzeli smo cvijeće da nosimo. Iza toga, jedna grupa tih crnokošuljaša prišla je nama. Mi nismo uopšte znali, mi smo mislili da će se nama pridružiti, kao omladina neka. Međutim, ‘dajte cvijeće’ i uzeli su od nas cvijeće. Nisu nas udarali, ništa, nego su nas nazivali kojekakvim imenima i pobjegli su”, rekao je jedan od prisutnih Ibrahim Čorda, istakavši da im je ta grupa, pošto su oteli, vijence i cvijeće pokidali. Uz povike, vikali su i “ovdje ne mogu partizani biti”.

Cijeli događaj prokomentarisao je predsjednik Udruženja boraca i antifašista NOR-a Mostar, Sead Đulić, koji je stigao nakon incidenta i pozvao policiju.

 “To je Mostar i HDZ-ova politika. Dakle, jasno. Treba pitati Dragana Čovića. On kreira politiku u kojoj fašizam i neofašizam cvjetaju u Mostaru. Ovo je rezultat njegove politike”, ustvrdio je Đulić. On kaže kako je po definiciji fašizam autoritarni, nacionalistički režim i da “on tako vlada”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije