Iznenađenje / Dodik donirao 22.000 KM Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH"

05. 12. 2017. u 09:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik učestvovao je u humanitarnoj akciji Osmijeh svaki dan i donirao 20.000 KM Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH koje je u saradnji s Američkom trgovačkom komorom u BiH organiziralo donatorsko veče.

Potpredsjednik ovog udruženja Fikret Kubat izjavio je da su bili pozitvno iznenađeni što je predsjednik RS-a Milorad Dodik finansijski pomogao izgradnju roditeljske kuće s 50.000 maraka i dodao da se ta podrška nastavila i sinoć na donatorskoj večeri kada je uručio 20.000 maraka.

Ovo nije prvi put da predsjednik RS-a pomaže oboljeloj djeci u FBiH i ovaj put su donirana značajna sredstva koja će pomoći mališanima u izliječenju od ove opake bolesti.

Prikupljena sredstva bit će upotrijebljena za rad Roditeljske kuće koja je drugi dom malim herojima i njihovim roditeljima dok se bore protiv opakih bolesti.

Roditeljska kuća, kao i samo udruženje, egzistira zahvaljujući pojedincima koji žele pomoći i dijela društvenih struktura, a podrška i pomoć radu dolaze u različitim vremenskim intervalima, prenosi RTRS.

Roditeljska kuća je namijenjena za smještaj mališana koja se liječe od malignih bolesti i njihovih roditelja koji dolaze van Kantona Sarajevo.

KOMENTARI (3)