Dodikov direktor kupio Audi od 70.000 maraka s ugrađenih 8 zvučnika

Radiosarajevo.ba
Dodikov direktor kupio Audi od 70.000 maraka s ugrađenih 8 zvučnika
Foto: Audi / Audi A8

Direktor preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Dušan Topić, ako ostane na toj poziciji nakon stranačke podjele fotelja, uživat će iduće četiri godine u vožnji limuzinom koju je naručio još u aprilu ove godine.

Nakon provedenog tendera, ugovor o kupovini automobila Topić je zaključio prije pet dana sa firmom “Auto servis NV” iz Banjaluke koja je zastupnik Volkswagen vozila, piše Capital.

Automobil za Topića plaćen je 59.750 KM bez PDV-a, odnosno 69.907 KM sa uračunatim porezom.

Topić je tenderskom dokumentacijom zahtijevao da limuzina ima isključivo led unutrašnja svjetla, osam zvučnika, kompjuter i sjedišta u kombinaciji koža/štof.

Precizirano je i da vozilo ne smije da bude kraće od 4,76 metara, da mora da bude metalik crno, a pored digitalne instrument table u boji i sistema za prepoznavanje umora, definisano je i da radio/cd plejer ima osam zvučnika.

Tražio je Topić i zračne zavjese, termoizolaciona stakla, putni računar…

Istovremeno sa kupovinom limuzine, Nadzorni odbor "Autoputeva RS" raspisao je konkurs za izbor i imenovanje novog direktora ovog preduzeća. Konkurs je još uvijek otvoren, a da li će Topić nastaviti da rukovodi “Autoputevima” zavisi od unutarstranačkih kombinacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije