Dodik: Vučića i mene prisluškuju britanski špijuni

Radiosarajevo.ba
Dodik: Vučića i mene prisluškuju britanski špijuni
/ Anadolija
Predsjednik Repubike Srpske Milorad Dodik izjavio je da britanski špijuni prisluškuju državni vrh Srbije i RS, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njega.

Dodik je za današnji Kurir kazao da postoje brojni dokazi da britanske obavještajne službe imaju prislušni centar i da prate državni vrh RS, a prepostavlja da je ista situacija i u Srbiji, i da je to "jedan od načina da nas destabilizuju".

Na pitanje odakle dokazi za to, Dodik odgovara: "Dokaz su izjave ministra odbrane, potvrde da će se Velika Britanija baviti ruskim utjecajem na ovom prostoru. U julu se formira poseban operativni centar koji predvode Britanci. Tu su i izjave britanskog ambasadora".

Predsjednik RS ukazuje da se ne radi o običnim vojnicima, pješadiji, već specijalcima koji se obavještajnim radom bave na osnovu veoma savremene i sofisticirane tehnologije. Na konstataciju da je pomenuo i destabilizaciju Srbije, Dodik kaže da je to "jedna te ista stvar" i da je "vjerovatno da to rade i u Srbiji".

Na podsjećanje da je rekao da i u Srbiji imaju prislušni centar, Dodik kaže da pretpostavlja i tvrdi da je britanska služba uvek bila prisutna na ovom prostoru i da su uvijek radili protiv srpskih državnih i nacionalnih interesa.

"Dokaz je u činjenici da je već ranije obavještajna služba BiH otvorila operativne naloge prisluškivanja zvaničnika Srbije i RS. Svako ko je ovdje upućen u bilo šta, zna da to u BiH ne može da se radi bez odobrenja zapadnih službi. Šta ćete veći dokaz od ovog", kazao je on.

Na pitanje da li je obavijestio predsednika Vučića o tome, Dodik odgovara da "Vučić to vrlo dobro zna".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije