Dodik: Tražimo izvorni Dayton umjesto treninga stranaca

Anadolija
Dodik: Tražimo izvorni Dayton umjesto treninga stranaca
Milorad Dodik, predsjednik RS-a, pozvao je u petak na poštivanje izvornog Daytonskog sporazuma i kazao da će RS tražiti ukidanje sudova koji nisu po Ustavu Bosne i Hercegovine i po Daytonskom sporazumu.

"Niti smo avanturisti, niti se bavimo separacijom. Tražimo izvorni Dayton, a ne trening koji vrše razni stranci u Bosni i Hercegovini. Čuli smo i Mikea Pencea, potpredsednika SAD-a, koji priča kako treba poštovati Dayton, evo i ja pozivam na poštovanje Daytona, ali izvornog onako kako piše", rekao je Dodik novinarima u Novom Sadu.

Dodik je ocijenio da je sastanak Srba iz regiona s državnim vrhom Srbije, koji se održava pred centralnu državnu ceremoniju povodom Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u operaciji Oluja, prilika da se artikulišu zajednički interesi.

Sastanku u Novom Sadu prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministri u Vladi Srbije i poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije